L'Orfeó Balaguerí fa 90 anys

Estem celebrant el norantè aniversari del nostre Orfeó.

Per aquest motiu el passat 24 de novembre de 2011, l'Ajuntament de Balaguer va aprovar concedir la Medalla d'Or de la Ciutat. Estem molt agraïts i orgullosos per aquesta distinció, que a la vegada d'honorar-nos i omplir-nos de goig, ens estimula a treballar amb més dedicació per la cultura musical de la nostra ciutat i per dur amb orgull la representació de Balaguer arreu del país.

Volem significar el nostre agraïment a les persones que ho han fet possible. En primer lloc el seu principal impulsor, el Sr Alcalde En Josep Maria Roigé, i en segon, als Srs. Àlex Rubio i Miquel Trilla com a ponent i secretari de la proposta respectivament. En aquest sentit: Moltes gràcies.

Aquesta efemèride no hauria estat possible sense l’aportació desinteressada de moltes persones i institucions, que en el decurs de tots aquests anys han estat al nostre costat. De tots ells hem rebut mestratge, aixopluc, col·laboració, ajut i suport.

Aclarim abans de tot, que dediquem aquesta commemoració a la 2ª etapa de l’Orfeó, a la que ens toca de més a prop als que som aquí, la que hem viscut, la que ens porta records de moments de bona companyia, de treball i de joia. La que volem reviure avui amb els seus protagonistes.

Ho iniciem primerament amb un sentit reconeixement cap els qui, en aquests anys, s’han anat rellevant en la seva dedicació i esforç vers l’Orfeó i, si més no, treure’n alguna cosa de profit de tots nosaltres, els nostres directors:
Mn. JOSEP LLORENS, Mn. BONIFACI FORTUNY, Mn. AGUSTÍ BRESCÓ, CONSTANTÍ SOTELO, Mn. JOSEP MARIA RICART, el co director FRANCESC AMORÓS i finalment la nostra directora actual ENRIQUETA TENA.

Arribats aquí La nostra benvolguda Enriqueta, també rep de mans de l'Alcalde de Balaguer i en nom de l'Ajuntament de la ciutat un record per la seva dilatada i constant dedicació a l’Orfeó Balaguerí.

Toca ara recordar i reconèixer la dedicació i tasca solitària, no sempre agraïda i en alguns moments immensa, feta pels que han estat els nostres presidents:
EMILI MONGE, PERE VALLVERDÚ (el representa la seva filla Antonieta Vallverdú), JOAN GARCIA (el representa la seva vídua Carme Burgués), ALBERT MORELLÓ, FRANCESC DOMINGO i JORDI PROFITÓS.

Molta part d’aquesta història s’ha dut a terme gràcies al continuat suport i col·laboració de les següents institucions i entitats:
De l’AJUNTAMENT DE BALAGUER i l’ÍMPIC, del CONSELL COMARCAL, de la DIPUTACIÓ DE LLEIDA, de la FUNDACIÓ MARGUERIDA DE MONTFERRATO, del CENTRE DE RECURSOS PEDAGÒGICS DE LA NOGUERA i d’una manera especial de la PARRÒQUIA DE SANTA MARIA DE BALAGUER, i també de Mn. RAMON SOLÉ. Amb el seu suport hem pogut realitzar moltes activitats i donar més altura als nostres concerts. Moltes gràcies.

Finalment, ens queda per donar un immens agraïment als nostres benvolguts socis, als qui en reconeixement al seu continuat i mai ben pagat escalf, ben aviat els farem arribar un DVD amb un recull de 29 interpretacions de l’Orfeó escollides a partir de l’any 1996, any del 75è aniversari. Totes elles han estat filmades pel nostre estimat col·laborador JOSEP CASES.

Moltes gràcies a tothom per ser avui aquí. Ens tornarem a trobar d’aquí a 10 anys. El centenari és a tocar...